Sustav Usmjeravanja Prometa Elektroničkih Računa
za poslovne korisnike

SUPER opis

Sustav Usmjeravanja Prometa Elektroničkih Računa za poslovne korisnike

SUPER (Sustav Usmjeravanja Prometa Elektroničkih Računa za poslovne korisnike) omogućava svim privatnim poslovnim subjektima u Hrvatskoj i EU zaprimanje i slanje ispravnih elektroničkih računa.
Krajnji SUPER cilj je uspostavljanje javnog adresnog prostora za promet elektroničkim računima za sve poslovne subjekte iz realnog sektora, odnosno za sve tvrtke, obrte i udruge.

Svaka tvrtka, obrt i udruga ima mogućnost potpuno besplatne aktivacije SUPER korisničkog računa nakon koje može zaprimati i slati elektroničke račune. Takvim jednostavnim činom propagira se SUPER virtualni identitet, čime poslovni subjekt postaje dio javnog adresnog prostora u prometu elektroničkim računima.

Svim informacijskim posrednicima u Hrvatskoj i EU omogućeno je besplatno, jednostavno i učinkovito spajanje na SUPER, a sa ciljem standardizacije tehničkih protokola međusobnih spajanja i ukidanja potrebe za naplatom interkonekcije.

Svim proizvođačima poslovnih informacijskih sustava (ERP-ova) omogućeno je standardizirano besplatno spajanje na SUPER čime postaju virtualni SUPER posrednici u prometu elektroničkim računima. Takvim spajanjem se dobiva pristup na sve već spojene informacijske posrednike, a sa ciljem standardizacije tehničkih protokola za promet elektroničkim računima.

Omogućano je svim poslovnim subjektima koji imaju aktivan SUPER korisnički račun da po izboru i dalje koriste informacijskog posrednika s kojim posluju, ako je spojen na SUPER.

Velikim poslovnim subjektima pripremljeno je potpuno rješenje za implementaciju "on-site", odnosno unutar njihovih IT sustava na postojećoj informacijskoj infrastrukturi, čime se omogućava poštivanje rigoroznih sigurnosnih politika te najniža cijena izdavanja računa na tržištu.